Kunststeden in Nederland

Kunststeden in Nederland

Op veel plekken in Nederland vindt je op de meest uiteenlopende plaatsen kunst terug. Dit zit veelal diepgeworteld in de geschiedenis van deze steden. Dit heeft er mee te maken dat er veel kunst vandaan komt. Een andere veel voorkomende reden is vaak dat er veel studenten wonen of wijken zijn waar veel kunst gemaakt wordt en bijvoorbeeld ateliers liggen. Men ziet vaak dat kunstenaars zich toch om elkaar heen verzamelen en altijd elkaar weten te vinden. Dit is niet zo gek, zij kunnen immers elkaars werk het beste beoordelen en nog meer inspiratie van elkaar opdoen dooe bijvoorbeeld samen te werken of met meerdere mensen een expositie te doen.

Naast de grote steden waar veel kunst vandaan komt zullen de meeste mensen versteld staan van een bepaald aantal andere plekken waar op allerlei niveaus kunst terug te vinden is. Wat dacht je bijvoorbeeld van steden als Leiden en Delft? Deze zijn op zich al prachtig om te zien. Vaak worden ze ook wel omschreven als onontdekte parels binnen ons land, al is dit niet helemaal waar, want de meeste mensen weten wel degelijk van deze plaatsen af. Vooral onder studenten zijn de steden populair en niets voor niets, ze zijn namelijuk levendig in alle facetten die je maar kunt bedenken.

Juist daarom is dit een onuitputtelijke bron van inspiratie voor allerlei typen artistieken. Wanneer je hier zelf op straat loopt zul je dat alles in een klap beter kunnen begrijpen. Het ademt als het ware cultuur. De centra van deze steden ademen cultuur waardoor het al gauw de mogelijkheid biedt om hier als kunstenaar op voort te borduren. Het wordt zelfs vaak gebruikt voor opnamen van films die zich in het verleden afspelen om een historisch moment na te bootsen. Het aanblik van de straten leent zich hiervoor namelijk perfect.

Om dit het beste te begrijpen is het altijd leuk om zelf eens een bezoek aan een dergelijke plek te brengen. Naast de eerder genoemde steden zijn er namelijk nog veel meer. Nederland zit werkelijk vol met allerlei culturele schatten die je vaak dicht om de hoek al tegen zult kunnen komen. Grijp daarom je kand wanneer je dat maar wil en leer alles wat er te leren valt over de prachtige historie van kunst in ons land.

dante