Moderne kunst

Moderne kunst

Het begrip moderne kunst is eigenlijk een grote verzamelnaam voor heel veel uiteenlopende stromingen. Deze hebben dan vooral gemeen dat ze in de recente geschiedenis zijn ontstaan of tot wasdom zijn gekomen. Dit in tegenstelling tot de werken van de oude meesters zoals we die zien in de bekendere musea die ons land rijk is. Deze zijn allemaal al een stuk ouder en vaal eeuwen geleden gemaakt of zelfs in de Middeleeuwen zelf.

Moderne kunst is vaak heel anders qua uiterlijk. Het heeft een meer abstracte look met een heel ander gebruik van lijnen, kleuren en vormen. Net als met vele dingen is kunst snel aan verandering onderhevig en dit kun je zien wanneer je een kleine reis maakt door de geschiedenis hiervan, zeker wat betreft moderne kunst. Dit is juist iets wat het alleen maar extra fascinerend maakt. Nederland is een land wat voorop loopt wat moderne kunst betreft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Cobra beweging, die deels in ons land ontstond. Maar dit geldt voor vele andere dingen ook. We hebben vele kunstenaars die je onder deze vorm van kunst kunt scharen.

Wat moderne kunst vooral heel bijzonder maakt is dat het op vele manieren beleefd kan worden. Iedereen intrepeteerd het uiteindelijk anders en dit is maar goed ook. Indien je een fijnproever bent op dit gebied kun je overal in Europa goed aan je trekken komen. De meeste grote steden hebben overal mooie musea en gallerijen met ook heel veel moderne kunst. Indien je nog niet zo bekend bent met het fenomeen dan is dit een mooie gelegenheid om daar gelijk iets aan te doen. Met deze vorm van kunst is het namelijk makkelijk om je horizon te verbreden. Wel zo leuk als je een keer echt iets meer over kunst te weten wilt komen in de toekomst.

dante