De grootste musea

De grootste musea

Een land als Nederland wordt door veel bezoekers aangedaan om allerlei redenen. Toeristen komen er bijvoorbeeld voor de molens of de tulpen in het voorjaar. Vaak ontbreekt er echter ook geen bezoek aan de bekendste musea die wij rijk zijn. In vooral de hoofdstad Amsteerdam vindt je een aantal werken van wereldklasse. Deze zijn allemaal gevestigd in een aantal musea waar miljoenen bezoekers per jaar naartoe komen. Dit alles maakt een aantal van onze steden tot ware trekpleisters als het op kunst aan komt. Het is daarom goed om te weten waar je de beste en grootste musea in ons land kunt vinden.

Amsterdam

Als er al een plaats is in ons land waar je ontzettend veel kunt zien op het gebied van kunst en musea dan is het onze hoofdstad wel. In Amsterdam heb je de meest uiteenlopende kunstmusea die van alle gemakken voorzien zijn voor bezoekers. Voor ieder is er wat wils en ook iemand die er totaal nog niets vanaf weet kan hier genieten van veel moois. Omdat de meeste musea niet al te ver van elkaar af liggen kun je deze op dezelfde dag zelfs nog bezoeken. Altijd leuk om daarom een paar plekken te combineren.

van Gogh museum

Misschien was hij wel de meest beroemde schilder die ons land heeft gekend. Dit had net als met zijn schilderijen al evengoed met de dingen die hij deed te maken. Voor de echte liefhebbers kun je hier een aantal van zijn werken vinden en andere attributen en verhalen met betrekking tot zijn leven.

Rijksmuseum

Dit fabuleuze museum aan het Museumplein in Amsterdam is alleen voor het gebouw zelf al een bezoek waard. Vanaf de buitenkant zal het adembenemende gebouw je gelijk imponeren. Een foto nemen hierbij is daarom zeker leuk. In het museum zelf gaat het vooral over historie en kunst maar kun je dan wel alles vinden op dit gebied. Een andere benaming is ook wel het Nationaal Museum.

Stedelijk museum

Het Stedelijk Museum is tevens aan het Museumpelin te vinden, dus lekker dichtbij de andere musea. Wat je als bezoeker vooral aan zult treffen is veel moderne kunst samen met van alles en nog wat over design. Erg leuk om te bezoeken voor ontwerpers en designers dus en prima te combineren met andere musea naar keuze. Kortom, een dagje Museumplein in Amsterdam is een absolute aanraden, ongeacht waar je nu het meeste van houdt.

dante