Wie is Leonardo DaVinci

Wie is Leonardo DaVinci

Er zijn namen in de kunstwereld die iedereen altijd bij blijven. Leondardo DaVinci is daar zeker een voorbeeld van. De Italiaanse schilder is bekend om een aantal van zijn meesterlijke werken. Ze hangen tegenwoordig verspreid over de hele wereld in gerenommeerde musea. Maar wie was deze kunstenaar eigenlijk? En waar haalde deze zijn inspiratie voor zijn briljante werk precies vandaan? Om deze vragen te kunnen beantwoorden moeten we gaan graven en dieper op zoek gaan naar wat er daadwerkelijk schuil ging achter de man DaVinci.

Hij werd geboren rond het jaar 1450. Dit gebeurde grappig genoeg in een kleine plaatsje vlak bij de plaats Vinci, verwijzend naar zijn achternaam. Het was in die tijd overigens vrij normaal dat je achternaam omschreef waar je vandaan kwam. Dat gebeurde in dit geval dus al evengoed. Voor wie denkt dat Leonardo DaVinci alleen een kunstenaar was, dit is absoluut niet waar. Wat dat betreft was hij een zeer veelzijdige man, zeker in zijn werk. Andere dingen die hij deed waren onder andere werkzaamheden als architect, filosoof, scheikundige, componist en schrijver.

Men ziet hem over het algemeen als misschien wel de grootste kunstenaar uit het Renaissance tijdperk. Daarnaast vooral als een briljant brein en een briljante persoonlijkheid. Door alle werkzaamheden die hij deed was hij, zeker voor zijn tijd, een zeer veelzijdig persoon die continue interesse toonde om dingen te vernieuwen en te verbeteren. Ook tijdens zijn leven zelf was zijn omgeving zich er terdege van bewust dat hij een geniale persoon was. Hierdoor kreeg hij misschien was meer privileges dan andere personen met zijn afkomst, zodat hij zijn werk zoveel mogelijk voort kon zetten.

Een aantal van zijn werken kent ongetwijfeld iedereen. De beroemdste daarvan is toch wel de Mona Lisa. Deze hangt inmiddels in het Louvre in Parijs. Nog altijd komen alleen al hiervoor miljoenen bezoekers deze kant uit. Nog een werk van hem wat overal ter wereld naamsbekendheid heeft is het laatste avondmaal. Dit werd oorspronkelijk voor de kerk gemaakt. Het hangt momenteel in de Italiaanse stad Milaan. Net als er verspreid door heel Italië, Europa en op andere plaatsen ter wereld allerlei werken van de grote meester Leonardo DavInci hangen, zo merk je gelijk de enorme invloed die deze persoon had op de wereld.

dante