Zo tover je je huiskamer om tot jouw museum

Zo tover je je huiskamer om tot jouw museum

Het is de afgelopen tijden een beetje lastig geweest om musea te bezoeken. Door de huidige pandemie zijn er een hoop beperkingen op het gebied van cultuursnuiven. Dat kan voor ons cultuur- en museumliefhebbers erg lastig zijn, omdat deze culturele instellingen ons veel ontspanning en vreugde bezorgden.

Daarom willen we je in dit artikel vertellen hoe je je eigen huiskamer omtovert in een museum over jouw eigen leven. Dit levert een mooi, bijzonder resultaat op en is ook nog eens een hele leuke activiteit tijdens deze vervelende pandemie.

Het verhaal

Een tentoonstelling heeft altijd een eigen verhaal. In het geval van een persoonlijk museum zal het verhaal afkomstig zijn uit jouw eigen leven, of het leven van je geliefden. Zorg ervoor dat je een verhaal kiest dat goed in de huiskamer past. We weten dat je momenteel niet zoveel visite kan ontvangen, maar zodra dat weer kan, is het leuk om aan je vrienden en familie te laten zien dat je druk bezig bent geweest tijdens de pandemie.

We adviseren je om het verhaal van jouw hele leven weer te geven, of het verhaal van een bepaald deel van je leven.

De collectie

De collectie zal waarschijnlijk bestaan uit vele foto’s die je gedurende jouw leven hebt verzameld. Je zult er misschien ontelbare hebben, waardoor het belangrijk wordt om goed te kiezen. Kies foto’s (en misschien zelfs kunstwerken) die aansluiten op jouw verhaal. Richt je daarom op foto’s die belangrijke momenten uit jouw leven laten zien en laat willekeurige vakantiekiekjes achterwege. Zo krijgt jouw toekomstige visite meteen een goed beeld van wat je hebt gecreëerd.

Het ontwerp

Natuurlijk is het ontwerp even belangrijk als het verhaal en jouw collectie. Het is namelijk essentieel dat jouw eigen tentoonstelling er ontzettend goed uit ziet. Gelukkig zijn er websites zoals nl.bgastore.be die je hierbij kunnen helpen. De prachtige lijsten en posters die hier verkrijgbaar zijn zullen een fantastische bijdrage leveren aan jouw huiskamertentoonstelling.

Kijk daarom vooral eens rond en kies voor een type lijst dat jou echt aanspreekt. Het is daarnaast ook mogelijk om lijstsoorten te combineren en zo een unieke verzameling te creëren.

Denk goed na over de manier waarop je de werken ophangt. Je kunt ze verspreiden rondom de huiskamer, of er slechts een muur voor uitkiezen. Het is maar net waar de ruimte zich voor leent.

dante