Kunst tijdens de coronacrisis

Kunst tijdens de coronacrisis

Nu we met zijn allen noodgedwongen thuis zitten door het coronavirus, is het helaas niet meer mogelijk om musea of andere culturele instellingen te bezoeken. Dit heeft een grote impact op zowel de musea als de bezoeker, daarom zijn hier wat manieren om toch wat cultuur te snuiven, binnenshuis wel te verstaan.

Bezoek musea online

Veel musea zoals bijvoorbeeld het Rijksmuseum hebben de mogelijkheid om online kunst te bekijken. Zo heeft het Rijksmuseum een digitale tour georganiseerd inclusief audioguide en kun je kleurplaten, tijdschriften en spelletjes gratis downloaden. Deze online trend heeft ook veel voordelen, omdat buitenlandse musea hier ook aan meedoen, zodat je vanuit je huis bijvoorbeeld The Metropolitan Museum of Art in New York of het Gallerie degli Uffizi in Florence kunt bekijken. Hier een lijstje voor alle online musea.

Haal kunst in huis

Het is tegenwoordig ontzettend makkelijk om mooie kunst betaalbaar in huis te halen. Zo kun je op BGA.nl fraaie posters of mooie fotolijsten kopen die van hoogwaardige kwaliteit zijn waardoor je je quarantaineplek mooi opnieuw in kunt richten. In deze onzekere tijd is elke vorm van ontspanning welkom. Onderzoek heeft uitgewezen dat kunst een hele goede manier is om te ontspannen, het geeft namelijk een andere dimensie aan het leven en kan ook een uitgangsweg bieden aan de negatieve realiteit van nu. Ook zelf creatief zijn, geeft veel voldoening en helpt je de dagelijkse beslommeringen te verwerken.

dante