De populariteit van het Dadaisme

De populariteit van het Dadaisme

Als er nu een stroming te noemen is die alles anders doet dan de meeste anderen dan is dit wel het Dadaisme. Deze beweging schockeert zeer graag door middel van boodschappen verwerkt in kunstwerken. Niets voor niets is het als het ware opgericht tijdens de Eerste Wereldoorlog. De bedenkers van het Dadaisme wilden hiermee een statement maken tegen alles wat er op dat moment mis ging in de wereld. DIt was de grootste drijfveer voor de personen die de beweging starten. Omdat er vlak daarna en eigenlijk nog steeds van alles misgaat in de wereld is het Dadaisme daarom als kunsstroming altijd vrij populair gebleven. VOlgers en kunstenaars komen van over de hele wereld om hier deel van uit te maken.

Het werd officieel opgercith in Zwitserland, natuurlijk een land wat zich altijd neutraal hield en houdt tijdens onder andere oorlogen. Alleen al daarom was dit een prima plaats om met een dergelijke beweging van start te gaan. Soms wordt het overigens ook wel simpelweg Dada genoemd. In de periode van de Eerste Wereldoorog was deze beweging niet alleen enorm in opkomst maar tevens op het absolute hoogtepunt. Het bleef hierna altijd bestaan en volgers hebben maar nooit meer zoveel als op dat moment zelf.

Juist vanwege de aparte cultuur die er rondom deze stroming hing was het een aparte cultuur om bij te horen. Vooral in deze tijd waren de dingen die men rondom Dada deed vrij extreem en pasten ze eigenlijk totaal niet thuis in de samenleving van dat moment. Juist dit maakte het Dadaisme een zeer bijzonder beweging, die wel enorm populair was, zeker voor iets wat eigenlijk niet door de beugel kon in die tijd.

dante