Gallerijen in Nederland

Gallerijen in Nederland

Dat je in een land als Nederland je ogen uit kunt kijken qua kunst wisten we al. Het zit diepgeworteld in onze historie en in de samenleving. Liefhebbers zijn er dan ook overal. Iedereen kent immers wel iemand die gek is op kunst of zelf zelfs werkzaam is als kunstenaar. Vooral in grote steden vindt je op sommige plekken allerlei dingen die met kunst te maken hebben. ALs liefhebber zul je daarom je ogen uitkijken.

Iets wat kunst nog veel leuker maakt dan het al is zijn de gallerijen. De bekendere werken van de grote meesters zijn niemand vreemd. Hier zul je echter eerder lokale dingen zien van mensen die totaal niet bekend zijn. DIt maakt het alleen nog maar leuker. Daarnaast zijn de dingen die worden tentoon gesteld vaak betaalbaar en kun je dus van alles zelf kopen wanneer dit jou goed bevalt. Daarom volgt hier een overzicht van waar je de beste gallerijen in ons eigen Nederland kunt vinden.

Upstream Gallery in Den Haag

In deze prima gallerie in Den Haag zul je uiteenlopende soorten kunst tegen komen. Op een plek als Den Haag is dit niet meer dan verwacht. Je kunt er op meerdere plaatsen van alles beleven op het gebied van kunst, wat het voor de fijnproever nog mooier maakt. De hofstad is al een belevenis op zich, maar wanneer je het goed doet zul je er overal veel dingen met een diepere betekenis tegenkomen.

Frank Taal in Rotterdam

Deze gallerie vindt je aan de stad Rotterdam aan de Maas. Sowieso is Roteerdam een bakermat voor goede kunst. De stad op zich is al vrij artistiek qua uiterlijk, maar op vele plekken is nog veel meer dan dat te zien. De gallerie Frank Taal is hier een uitermate goed voorbeeld van. Jaar in jaar uit scoort deze hoog in de lijst met de besten hier in Nederland. Wanneer je er een bezoek brengt zul je gelijk merken waarom.

Fons Welters Gallerie in Amsterdam

Een aantal van de beste galleries van ons land bevinden zich in de hoofdstad. Buiten dat zijn er sowieso musea die op kunstgebied van wereldfaam zijn. Er hangen dan ook werken die miljoenen waard zijn van de beste schilders die de wereld gekend heeft. Niet zo gek dus dat er ook een aantal galleries zijn van grote klasse. De Fons Welters gallerie is daar een prima voorbeeld van, al zijn er nog een aantal die hoog in de pikorde staan. Maar deze eindigt de laatste jaren steevast hoog in de uitverkiezing van de beste gallerijen van ons land.

Zoals je waarschijnlijk al doorhebt, je hoeft je echt niet te vervelen. Want buiten deze wat bekendere plekken is er op een aantal kleine locaties nog van alles te ontdekken.

dante