Koop een art poster van één van deze beroemde schilderijen

Koop een art poster van één van deze beroemde schilderijen

Een poster van een bekend kunstwerk geeft aan dat jij een goede smaak hebt. En sommige kunstwerken zijn zo mooi, dat je er naar kan blijven kijken. Ben je op zoek naar een art poster met daarop een echt meesterwerk? Wat dacht je van één van deze wereldberoemde 7 schilderijen aan je muur?

7. “De Kus” van Gustav Klimt

Een intieme verbeelding met een fascinerende compositie. Klimts unieke stijl, waarbij hij de compositie decoreerde met bladgoud, patronen en gekleurde vlakken, maken dit schilderij tot een oogstrelend werk. Het kunstwerk kan tot de Jugendstil gerekend worden.

6. “Whistler’s Mother” van James McNeill Whistler

Waarschijnlijk het bekendste schilderij uit de VS. Een donkere compositie van een oudere dame tegen een grijze muur. Het verbeeldt traditionele waarden zoals soberheid en vroomheid.

5. “Het Laatste Avondmaal” van Leonardo da Vinci

Op dit doek is het populaire beeld van de laatste bijeenkomst van Jezus’ discipelen vastgelegd. Je ziet de schok, het ongeloof en de woede van de apostelen wanneer Jezus hen vertelt dat één van hen Hem verraden zal.

Tip tussendoor: Posters van beroemde meesterwerken kopen? Bezoek Dear Sam

Van de schilderijen op deze lijst bestaan miljoenen reproducties. Als jij ook een beroemd schilderij als poster wilt kunnen ophangen, moet je even https://dearsam.nl/ bezoeken. Daar vind je art posters van kunstwerken uit elke periode, en mooie lijsten om ze in op te hangen. Wil je liever een poster van de natuur, een landschap, een cityscape of een andere foto? Ook dan heb je bij Dear Sam een ruime keuze.

4. “De Schepping” van Adam van Michelangelo Buonarroti

God die de vinger van Adam aanraakt en daarmee de mensheid tot leven wekt. Dit is een fresco dat zich op het plafond van de Sixtijnse Kapel in Rome bevindt. Er bestaan duizend persiflages, maar het origineel blijft sprekend en krachtig.

3. “De Nachtwacht” van Rembrandt van Rijn

Ook buiten onze landsgrenzen is dit een van de bekendste schilderijen ter wereld. Het is een van de hoogtepunten van de werken uit de Nederlandse Gouden Eeuw, en valt op door zijn contrast, levendigheid en realisme.

2. “De Schreeuw” van Edward Munch

Een verbeelding van angst. Een gestileerde figuur krijst het uit in afschuw, terwijl de natuur – vergezeld van een een bloedrode hemel – terug lijkt te schreeuwen. De kleur van de zonsondergang op dit expressionistische schilderij kan geïnspireerd zijn door de vulkaanuitbarsting die dat jaar plaatsvond.

1. “Mona Lisa” van Leonardo da Vinci

Een mooi portret van een dame. Vooral de mysterieuze glimlach van het model spreekt tot de verbeelding. Waarom lacht ze? Wie is die dame? Is het een aanwijzing voor de werkelijke identiteit van de mysterieuze Da Vinci? Dit schilderij zal altijd populair blijven, juist omdat deze vragen nooit beantwoord zullen kunnen worden.

dante