Je eigen kunstgalerie openen

Je eigen kunstgalerie openen

Het hebben van een kunstgalerie betekent dat je een balans moet vinden tussen creativiteit en de zakenwereld, want uiteindelijk wil je winst maken met het verkopen van kunst. Om een kunstgalerie te openen, zijn de eerste stappen van essentieel belang. Dit is waar je moet beginnen:

1. Leer de markt kennen

First thing first. Onderzoek wat er al aan kunst wordt aangeboden in jouw stad. Schakel de hulp in van kunstenaars en andere leden van de kunstgemeenschap om de markt te evalueren. Je moet de focus van jouw kunstgalerie zien te bepalen. Vind de niche in de lokale markt waarmee je de kunstgalerij kunt identificeren.

2. Word een expert

Verdiep je in de kunst en de kunstenaars die jij in je galerie gaat tentoonstellen. Je moet in staat kunnen zijn om elk kunstwerk en zijn betekenis en relevantie in het desbetreffende genre uit te kunnen leggen, om het vertrouwen van je kopers te winnen.

3. Bepaal hoe jij zaken doet

Stel een ondernemingsplan op waarin je vaststelt hoe jouw galerie in zijn werk gaat, hoe die op de markt wordt neergezet en wat je groeiplan is. Hoe gaat de galerie geld verdienen en hoeveel verkoopcommissie ga je vragen?

4. Verhuur je ruimte

Er zijn meer manieren om geld te verdienen dan alleen door de verkoop van stukken in je galerie. Je kunt namelijk de ruimte ook verhuren voor evenementen of vergaderingen. Op deze manier maximaliseer je de ruimte en vergroot je de kans om potentiële nieuwe kunstkopers te ontmoeten.

5. Vind jouw locatie

Waar gaat je galerie komen en hoe gaat de ruimte eruit zien? Dit deel is essentieel voor het succes van je galerie. Neem eens een kijkje op https://workaround.io/nl om inspiratie op te doen voor wat voor ruimte geschikt is voor jouw galerie.

De locatie is van belang omdat het toegankelijk moet zijn voor gasten. Hou rekening met mogelijkheden voor openbaar vervoer en voldoende parkeergelegenheid. De ruimte zelf moet flexibel ingedeeld kunnen worden. Er moet genoeg ruimte zijn om verschillende collecties tentoon te stellen.

6. Creëer netwerkmogelijkheden

Dan is het tijd om te gaan netwerken. Je kunt met andere galerijen in de buurt netwerken om elkaar te promoten. Organiseer bijvoorbeeld een kunstwandeling, waarbij je langs elke galerie in de buurt gaat om de kunst te bewonderen onder het genot van een chique versnapering. Je kunt ook evenementen organiseren in je galerie om nieuwe klanten aan te trekken.

dante