Alles over Reinessance

Alles over Reinessance

Een aantal namen die deel uitmaakten van het Renaissance tijdperk zijn nog altijd bij iedereen bekend. Vooral omdat deze kunstenaars werken voortbrachten die eigenlijk nooit meer te evenaren waren. De stijl oogt vooral nu erg klassiek, niet zo gek, omdat het Renaissance tijdperk inmiddels al vrij lang geleden heeft plaats gevonden. Desalniettemin is het adembenemend om werken uit deze tijd te bezichtigen. Stuk voor stuk zijn ze fascinerend en vaak met de best denkbare precisie afgewerkt. Maar er zijn nog veel meer kenmerken die toonaangevend zijn voor deze prachtige stijl.

Om het iets beter te begrijpen is het goed om te weten wat Renaissance precies inhoudt. Want het gaat hier eigenlijk niet om de omschrijving van een kunststroming maar meer om het begrip voor een tijdperk. Dit vondt namelijk plaats vlak na de Middelleeuwen en dan wel in Europa zelf. Het omschrijft een periode op het gebied van historie en cultuur en vooral in een bepaald gebied. In de kunstwereld wordt ook vaak gesproken over de Italiaanse Reneissance omdat de meeste kunstenaars in deze tijd van Italiaanse komaf waren. Over het algemeem wordt echt meer over deze tijd in heel Europa gesproken.

Vrij vertaald betekend het woord wedergeboorte in het Latijn. Dit is niet zo vreemd, want het beschrijft de geest van deze tijd meer dan prima. Zo werden er allerlei nieuwe dingen ontdekt en uitgevonden. Men begon met van alles en nog wat te expirimenteren wat leidde tot allerlei nieuwe dingen in de samenleving. Gesteund door de opbeurende moraal was deze tijd daarom uitermate belangrijk voor de ontwikkeling van de wereld zoals wij die vandaag de dag kennen. Leren over Reneissance is daarom altijd een boeiende geschiedenis les.

dante